Undervisningsmaterialer

Maddannelse med lokale rødder

Undervisningsmateriale til madkundskab

Maddannelse med lokale rødder

Målet med projektet er, at nye samarbejder mellem skoler og lokale fødevareproducenter kan inspirere og styrke fagligheden i faget madkundskab samt motivere og styrke elevernes fødevarebevidsthed og maddannelse. 

Gennem besøg og workshops har eleverne vist stor interesse for, hvor der findes råvarer i deres lokalområde og hvordan råvarerne, gennem dyrkning, planlægning, tilberedning og værtsskab, bliver til gode fælles måltider.

Undervisningsmaterialerne er udviklet i tæt samarbejde med de involverede lærerne i Lejre Kommune og er bl.a. afprøvet sammen med de elever, der har haft madkundskab på skemaet i projektperioden: 

Kilde: https://phabsalon.dk/cfu/dit-fag/madkundskab/ 

I kan kontakt vores lokale fødevarekoordinator for at lave aftaler om besøg ved lokale producenter. 

Anne Abild Poulsen
Fødevarekoordinator

M 20 20 26 92
aepu@sonderborg.dk