Kurser

Det Sønderjyske Køkken

Læringsforløb til madkundskab

 

Beskrivelse

Beskrivelse af det Sønderjyske Køkken

Det overordnede formål med projektet Det Sønderjyske Køkken er gennem formidling af viden og færdigheder om maddannelse, madens historie, bæredygtighed og sundhed at fremme udviklingen af et sundt og balanceret forhold til mad og måltider.

 Det Sønderjyske Køkken tilbyder undervisning indenfor følgende emner:

Smagen i centrum

Lær om de fem grundsmage ved at arbejde med smagen og få maden til at smage af meget mere. Smagen er noget af det mest grundlæggende for at lave god mad, men den kan være svær at arbejde med selv for meget dygtige kokke. Lær helt grundlæggende færdigheder om smag og lær hvor let det i grunden kan være.

Dagen starter med en snak om grundsmagene og en smageøvelse. Smags færdighederne bruges i fremstillingen af frokosten.

 Klassen skal være motiveret til at smage og snakke om smag.

De spændende grøntsager

Ofte opfattes grøntsagerne som det kedelige tilbehør. Oplev en verden af spændende nye grøntsager og tilberedningsmetoder, og lad grøntsagerne blive en værdig og smagfuld medspiller i maden.

Klassen vil blive præsenteret for et stort udvalg af grøntsager. I vil bage et brød med grøntsager, lave en grøntsags creme og lave en kreativ grøntsags salat

 Klassen skal være motiveret til at arbejde med grøntsager.

Stop madspild

En gennemsnitlig børnefamilie smider 20% af maden ud, som kunne være blevet spist. Få inspiration til at undgå madspild.

I vil se nogle måder, hvordan man kan bruge de råvarer, som normalt ville ende i skraldespanden. Hvordan skraldet bliver til køkkenets guld.

Klassen skal have arbejdet med mad/ressource spild fx i forbindelse med ProjectZero.

Brødbagning

Lær om melet og brødets finurlige verden.

Løs mysteriet om, hvordan man bager det gode brød. Lær hvad melet, væsken, gæret, saltet, temperaturen, æltningen og hævningen bidrager med til jagten på det gode brød.

Klassen bager deres egen frokost.

Klassen skal være motiveret til at lære bage teori.

Hver klasse vælger på baggrund af interesse og behov, hvilket modul de ønsker undervisning inden for. For at sikre sammenhæng mellem undervisningen i Det Sønderjyske Køkken og den daglige undervisning på skolen, vil der være aktiviteter der skal forberedes inden undervisningen i Det Sønderjyske Køkken.

Fag

Madkundskab  

Hvor mange

En klasse/ et hold på max 24 elever.

Varighed

5 timer fra kl. 8.30-13.30 (der er åben fra kl 8.30)

Ved senere ankomst eller tidligere afgang bedes i sende en mail til mail@detsoenderjyskekoekken.dk eller skrive det i tilmeldingen under "Yderligere kommentarer"

Der er gratis frokost, hvor I spiser den mad I laver i køkkenet.

Der er to pauser: En ”frisk luft” pause og en ”stille” pause.

Pris

Gratis

Hvornår

Se tilmelding herunder.

Hvor

Det Sønderjyske Køkken

Adresse og transport

Perlegade 50, 6400 Sønderborg (På gågaden)

Cykler stilles ved passagen mellem Det Sønderjyske Hus og den gamle Deichmann bygning

Kontaktinfo

Jesper Kock, mail@detsoenderjyskekoekken.dk mobil 51222394

Praktiske informationer

Der er et forløb pr. madkundskabsklasse i 2018. (datoerne for efteråret meldes ud senere)

VED SÆRLIGE HENSYN SOM ALLEGIER OG LIGN: Send en mail til  mail@detsoenderjyskekoekken.dk eller skriv det i tilmeldingen under "mere om deltagerne".

 


Tilmeld dig her